Superior kamers

25 tot 35m2 met tweepersoonsbed, badkamer met douche, televisie, internetaansluiting, telefoon,…

Kamer 006 : Emile Herman (Fayt 1846 – Fayt 1935)

emile-herman

Als pionier van het socialisme en de coöperatieve beweging was Emile Herman een van de oprichters van de Belgische Arbeidersbeweging in 1885. Hij was een van de eerste socialistiche gemeenteraadsleden ban België en wordt in 1921 burgmeester van zijn geboortedorp, een ambt dat hij ondanks zijn hoge leeftijd tot 1935 zal bekleden. Als zandgieter en smid was hij laaggeschoold, in tegenstelling tot zijn zoon die eveneens Emile (1882-1962) heette, architect was en in zijn voetsporen als burgemeeter van Fayt zou treden.

Kamer 105 : Emmanuel de Gongnies (Fayt 1693 – Fayt 1763)

emmanuel-de-gongnies

De meest prestigieuze landsheer van Fayt en Escaille ziet in 1693 het levenslicht in Fayt. Gedurende bijna dertig jaar maakt hij deel uit van de adellijke kamer van de Henegouwse Staten, waarvan hij een invloedrijk lid is. Daarnaast wordt Emmanuel de Gognies in 1739 provoost van Binche. Hierdoor krijgt hij de leiding over 42 dorpen van de regio en kan hij bevoorrechte relaties onderhouden met de Oostenrijkste staatspersonen. Hij is een autoritair en zelfingenomen man die kosten noch moeite spaart om de belangen van zijn leegoed te verdedigen net alsof het zijn eigendom was. Zodoende speelt hij een doorslaggevende rol bij de aanleg van de grote weg van Nijvel naar Binche rond 1760 die hij langs het dorp Fayt laat lopen, zoals dit vereist wordt van een kapitaalverschaffer van de net opgerichte steenkoolmaatschappij van Haine-Saint-Pierre en La Hestre. Hij overlijdt in februari 1763 zonder mannelijke erfgenaam.

Kamer 106 : Léon Guinotte (Morlanwelz 1870 – Bruxelles 1950)

thumb-leon-guinotte

Léon Guinotte was advocaat van opleiding en rechterhand en opvolger van Raoul Warocqué van wie hij een boezemvriend was. Hij was van 1908 tot 1947 burgemeester van Bellecourt. Tijdens mandaat van senator van 1920 tot 1931 en van 1936 tot 1949 laat hij het kasteel van Pachy bouwen, aan de uiterste grenzen van Morlanwelz en Chapelle, waarrond hij prachtige tuinen laat aanleggen. Waaneer Warocqué in 1917 overlijdt, neemt hij de leiding over de invloedrijke steenkoolmaatschappij van Mariemont-Bascoup over.

Kamer 206 : Raoul Warocque (Morlanwelz 1870 – Morlanwelz 1917)

raoul-warocque

Hij is de laatste telg van een invloedrijke familie van industriëlen die dankzij zijn overgrootvader Nicolas groot werd in het begin van de 19e eeuw. Deze laatste richt de steenkoolmaatschappij van Mariemon top, die al snel uitgroeit tot een van de machtigste bedrijven van het land. Aan deze prestigieuze familie danken wij de inrichting van het prachtige domein van Mariemont, dat vroeger eigendom was van de Oostenrijkse gouverneurs van de Nederlanden. Raoul Warocqué onderscheidt zich door zijn industriële successen en een erg actief mecenaat dat talrijke kunstwerken omvat die hij meebrengt van zijn reizen over de hele wereld. Zijn verzamelingen die hij bij zijn dood aan de Staat schenkt, zullen de basis vormen van het huidige Koninklijke Museum van Mariemont, een belangrijke culturele attractie van de Centrumregio.

Kamer 207 : Jules Carlier (Haine-Saint-Pierre 1863 – Fayt 1954)

jules-carlier

Jules Carlier komt uit een van de invloedrijkste families van Haine-Saint-Pierre. Hij groeit op in een milieu waar zakendoen centraal staat. In 1891 huwt hij met de dochter van meester-brouwer Emile Lechien, die aan de ingang van het park van Escaille woont. Vanaf dat moment gaat hij een beslissende rol spelen in de brouwerij van zijn ouder wordende schoonvader. Het duurt niet lang voor hij de volledige brouwerijsector van Fayt in handen heeft. Tijdens het interbellum groeit zijn “Brasserie de l’Amitié” uit tot één van de boegbeelden van de intussen koopt hij het kasteel, de aangrenzende hoeve van de hoenderhof en het park van Escaille waar hij in 1909 zijn intrek neemt en dat hij een tweede leven geeft. De brouwerij overleeft hem amper en moet enkele jaren na zijn overlijden de deuren sluiten.

Kamer 209 : Adrien Apollinaire Bougard (Estinnes-au-Mont 1819 – Manage 1885)

apollinaire-bougard

Adrien-Apollinaire Bougard werkt eerst in een glasfabriek in Laken en gaat vervolgens bij een ander bedrijf aan de slag in Jumet. Met een Franse vennoot richt hij in 1851 de eerste glasblazerijholglasfabriek van Manage op. Dankzij de nabijheid van het station, dat in die tijd een van de bedrijvigste stations van België was, kent zijn bedrijf een grote bloei. Hij ligt in 1880 ook aan de basis van de oprichting van de gemeente Manage, dat tot dusver een gehucht van Seneffe was. Bij zin overlijden nemen zijn zoons de fakkel over. Doodat zij niet zijn gezegend met het zakelijke talent van hun vader, kunnen zijn niet verhinderen dat het bedrijf in 1907 de boeken moet neerleggen.

Overnachting in een superior  kamer : 89€

Wellness packet in een superior kamer : 110€

Ontbijt buffet : 10€ per persoon / nacht

Ontbijt op kamer : 5€ supplement